Poporul a obținut astăzi victorie!

Poporul a obținut astăzi victorie!

Poporul a obținut astăzi victorie! Guvernul Chicu și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pe mai multe proiecte de legi sociale, așteptate de cetățeni.

E vorba de majorarea salariilor pentru angajații în sistemul medical, începând cu 1 septembrie, cu 30 la sută, astfel ca în prima jumătate a anului viitor să fie majorate încă de două ori până la dublare. Peste 660 de mii de pensionari vor primi câte 700 de lei. Agricultorii din țară vor primi suplimentar 100 de milioane de lei, iar în 16 raioane vor fi construite zone industriale, pentru care Guvernul Chicu a dat 50 de milioane de lei. Angajații structurilor de forță vor avea șansa să cumpere o locuință, prin programul Prima Casă, pentru care guvernul a oferit suplimentar 20 de milioane de lei. La fel, angajații în sistemul educațional vor primi, pentru achitarea salariilor, suplimentar 175 de milioane de lei.

Victoria cetățenilor a fost posibilă grație cvorumul asigurat de majoritatea parlamentară. Este o victorie a cetățenilor în raport cu Alianța Haosului Sandu-Candu-Plaha-Șor, care și astăzi au boicotat ședința Parlamamentului, au încercat să blocheze proiectele de legi pentru oameni.

Partidele Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase au avut astăzi șansa să se rupă de Alianța Haosului, unde au fost atrași de Candu-Plaha-Șor, să treacă de partea poporului, dar au refuzat. Maia Sandu și Andrei Năstase au preferat să fie cu partidele oligarhice, nu cu cetățenii. PSRM a rămas alături de oameni, pentru că noi muncim pentru țară.

Sperăm că în următoarele trei zile partidele din Alianța Haosului Sandu-Candu-Plaha-Șor nu vor depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu, astfel ca luni aceste proiecte pentru cetățeni să intre în vigoare.