Pe parcursul acestei săptămâni am purtat discuții cu reprezentanții mai multor grupuri legislative

Pe parcursul acestei săptămâni am purtat discuții cu reprezentanții mai multor grupuri legislative

La inițiativa fracțiunii parlamentare a socialiștilor, pe parcursul acestei săptămâni am purtat discuții cu reprezentanții mai multor grupuri legislative.

Acest schimb de opinii a fost unul constructiv și a evidențiat dorința tuturor de a fi organizate alegeri parlamentare anticipate.

Deocamdată sunt diferite viziuni asupra perioadei când trebuie să fie petrecute alegerile anticipate, dar și cum pot fi provocate acestea.

Discuțiile vor continua, iar la final vom ieși într-o conferință de presă pentru a comunica la ce concluzii s-a ajuns.

Repet, PSRM a pledat mereu pentru alegeri parlamentare anticipate, dar organizate în conformitate cu prevederile constituționale.

În ce privește inițiativa PAS, noi am luat act de ea. Propuneri au venit din partea mai multor grupuri parlamentare, de care noi la fel am luat act. Decizia noastră finală urmează să fie aprobată la ședința Consiliului Republican al PSRM.

Totodată, vrem să atragem repetat atenție că Maia Sandu nu mai este președintele PAS, ci președinte de țară și ar trebui să țină cont de interesele cetățenilor Republicii Moldova, nu de interesele partidului pe care l-a condus. Problemele cetățenilor trebuie să fie exclusive în atenția șefului statului, nu ratingul personal sau cel al PAS-ului. Noi cerem ca toate acțiunile să fie conform Legii Supreme.