Condamnăm acțiunile agresive și comportamentul anti-democratic al unui grup de susținători ai Maiei Sandu la adresa deputatului nostru

Condamnăm acțiunile agresive și comportamentul anti-democratic al unui grup de susținători ai Maiei Sandu la adresa deputatului nostru

Condamnăm acțiunile agresive și comportamentul anti-democratic al unui grup de susținători ai Maiei Sandu la adresa deputatului nostru, Vasile Bolea. Astfel de acțiuni murdare contravin statului de drept, dar și valorilor europene, în condițiile în care unii dintre atacatori purtau drapelul Uniunii Europene.

Ar fi bine ca purtătorii de drapele europene să dea dovadă că respectă valorile democratice și să aibă un comportament civilizat și în limita legii. Acțiunile agresive poartă și caracter de încălcare a legii, astfel vom sesiza imediat instituțiile de drept pentru a trage la răspundere elementele radicale, pentru care „legea nu e lege”. Libertatea noastră se termină acolo unde începe libertatea altora. Acest principiu ar trebui respectat de către toți, indiferent de drapelul pe care-l poartă.

Declar cu toată responsabilitatea că noi, socialiștii, nu vom permite elementelor radicale din societatea noastră să escaladeze situația din țară, la fel cum se întâmplă la unii dintre vecinii noștri. Legea și statul de drept trebuie să prevaleze. PSRM a fost și rămâne adeptul dialogului civilizat atât între partide, cât și între susținătorii acestora, indiferent de culoarea politică.

Rațiunea și bunul simț trebuie să predomine, iar legea trebuie să stea în capul mesei.